‘t Wolds Rondje in de meivakantie

24 April – 9 Mei

Routebeschrijving LARGE 11 km

Download hier de route,

print het uit en start je avontuur

Veel plezier!!

Download hier het GPX bestand

als je je telefoon wilt gebruiken

nog meer plezier!

Wat leuk dat je meedoet aan ’t Wolds Rondje! De tocht loopt langs de mooiste paden. Modder hoort daar ook bij. Dus wandelschoenen/laarzen aan: en gaan! De gemarkeerde locaties vind je terug op bovenstaande kaart en kun je gebruiken als startpunt. Zo kun je zelf kiezen waar je wilt starten! Het evenement is ook op Facebook te volgen en mag gerust gedeeld worden!!

De Corona-regels kennen we allemaal. Houdt u ze, ook bij deze tocht, zelf in de gaten? Veel wandelplezier!

Op de route (bij punt 5 in Thij’s Minibieb) ligt een kaartje klaar om de oplossing op te schrijven.

Bij de muziekkoepel op het Woldplein steek je over richting de pizzeria en ga je rechts richting de snackbar.
1) Neem de 4e letter van de achternaam op huisnummer 4. Ga links de Blaankamp in en loop deze helemaal uit. Einde rechts Ten Holtheweg, langs de Immanuëlschool, daarna rechts het Krullebossie in.
2) Noteer de 1e letter van de sticker, rechts onderin, op het onderste verkeersbord rechts. Ga bij de 1e splitsing rechts, 2e splitsing rechts, daarna links aanhouden. Bij de paal B55 ga je rechtdoor.
3) Op de paal kies je de 7e letter van het bovenste woord. Loop rechtdoor over het land tot aan de weg.
4) Bij het autobedrijf noteer je letter 9 & 10 van het woord rechts bovenin. Ga rechts en gelijk links (Thijendijk).
5) Rechts neem de je 2 laatste letters van de voornaam van dit installatiebedrijf. Rechts is Thij’s Mini Bieb. Pak hieruit een kaartje voor de oplossing (en neem gerust een boek mee!). Ga de 1e rechts (Thijlingerhof).
6) De laatste 2 letters van de achternaam, huisnummer 2. Met de bocht mee naar rechts. Onderaan de heuvel zie je rechts een bos. Volg het pad door het bos. Aan het einde van dit pad steek je de weg over. Je ziet een sloot, dwars door het land, kies de rechterkant en loop rechtdoor naar het kanaal. Ga aan het eind rechts. Net voor het huis ga je door een laantje.
7) Kies de 4e letter van de naam van dit laantje. Deze letter mag je 2x noteren. Aan het einde van dit laantje staat
8) rechts een paddenstoel. Kies de 2e en laatste letter van de 3e plaatsnaam. Ga links en net voor de brug rechts, het weiland in.
9) In het water is op hout een bord bevestigd. Kies de klinkers van het 9e woord. Ga verder langs het kanaal. Volg het pad met een bocht naar rechts tot dit pad bij een weg uitkomt.
10) Rechts staat paal A58. Kies letter 7,8 en 9 het woord naast de schoen. Ga rechts, steek schuin de weg over en ga links het bos in. Volg dit (gras)pad helemaal tot de splitsing.
11) Neem de 1e letter van het dier dat bij de Hoeve (nummer 2) bovenop de zuil staat. Ga naar rechts (Basserweg) en op de splitsing links (de Beek). Het eerste pad links (Molensteeg), helemaal volgen. Aan het einde rechts zie je een straatnaambordje aan een boom, als je je even omdraait.
12) Neem de laatste letter van het middelste woord.
(Het is de moeite waard om rechts het doodlopende bospaadje in te lopen. Het is een indrukwekkende plek)
Ga naar rechts het fietspad op en steek even later de
provinciale weg over naar Ongeleg. Houd rechts aan.
13) Op de boom bij nummer 1 neem je de 2 middelste letters van het 2e woord. Houd weer rechts aan en loop rechtdoor tot aan de doorgaande weg (Marijenkampen) en ga daar rechts. Loop door tot aan de provinciale weg. Steek de provinciale weg over via het fietspad. Ga rechtdoor met het fietspad naar beneden. Het fietspad gaat over in een straat. Aan het eind van de straat zie je
14) rechts een verkeersbord. Neem de 3e letter van het 2e woord boven dit voorrangsbord. Steek de weg over en ga naar links. Bij de kruising ga je rechtdoor. Bij de volgende straat (Gelderingen) steek je over en loop je linksaf naar de muziekkoepel.