‘t Wolds Rondje in de meivakantie

24 April – 9 Mei

Routebeschrijving LARGE 8 km

Download hier de route,

print het uit en start je avontuur

Veel plezier!!

Van deze route is geen GPX bestand

Wat leuk dat je (weer) meedoet aan ’t Wolds Rondje! De tocht loopt langs de mooiste paden en plekjes. Volg de route en beantwoord onderweg de vragen en zoekopdrachten. Je vindt 4 cijfers en 11 letters, schrijf ze op en puzzel ze in de juiste volgorde voor het antwoord! Let op: plaats alle kokers en boxjes weer netjes terug, zodat de volgende wandelaars ze ook kunnen vinden. Na de meivakantie ruimt de organisatie de kokers op. Het evenement is ook op Facebook te volgen en mag gerust gedeeld worden!! Heb je zelf een leuk idee voor een nieuwe route, kijk dan even op de site www.twoldsrondje.nl hoe je met de organisatie in contact kunt komen. De Corona-regels kennen we allemaal. Houdt u ze, ook bij deze tocht, zelf in de gaten? Veel wandelplezier!

Startpunt Café Gelderingen (Gelderingen 65)

 • Loop lang de parkeerplaats op Gelderingen richting de Basse.
 • Bij de 2de T-splitsing sla je rechts af. Let op: Er staat een ANWB paddenstoelop deze T-splitsing.
  Vraag: Neem het middelste cijfer bovenop de paddenstoel, welke letter in het alfabet is dit? Noteer de letter.
 • Bij de driesprong volg je de weg naar links. Aan de linkerkant zie je een groene elektriciteit kast. Tegenover huisnummer 4
  Zoek hier een koker met een letter erin. Noteer de letter. Plaats de koker met letter terug waar je hem hebt gevonden voor de volgende wandelaars.
 • Vervolg de weg tot aan “de Schapendrift” en ga dit pad in.
  Zoek na ongeveer 200 meter een overgang (Hout) over de sloot aan de linkerkant en vind de volgende letter. Hint: Sneeuw. Noteer de letter.
 • Aan het einde van het zandpad neem je het fietspad naar links.
  Zoek na ongeveer 200 meter links een “lege” holle boomstronk, tussen hectometerpaaltje 8.8 en 8.7. Hint: Of toch niet helemaal leeg? Noteer de letter.
 • Steek ter hoogte van de Dennenweg de Oldemarktseweg over en ga de Dennenweg in. !!!!PAS OP met oversteken!!!! Na Dennenweg huisnummer 3 sla je linksaf een bospad in. Bij de T-splitsing ga je linksaf. Houd rechts aan bij routepaaltje op driesprong.
  Vraag: Hoeveel groene pijlen zie je op het routepaaltje? Noteer het cijfer.
 • Blijf het pad volgen en genieten van de mooie natuur, bij de 2de driesprong, met een boom in het midden, sla je rechtsaf.
 • Vervolg het pad totdat je aan de rechterzijde het witte toegangshek van de kunstbunker ziet. Dit is privéterrein niet betreden!
  Vraag: Hoeveel 7’s zie je hier? Noteer het cijfer.
 • Ga naar de verharde weg en sla rechtsaf. Bij een T-splitsing staat een fietsknooppuntpaaltje aan de linkerkant van de weg (kant van lantaarnpaal)
  Vraag: welke cijfers heeft dit fietsknooppunt? Noteer de 2 cijfers.

Blijf de weg volgen. Let wel op routepaaltjes aan de linkerzijde van de weg. Ga linksaf bij route paaltje rood/blauwe route. Volg dit pad.

Super bezig! Je bent al over de helft van de route.
Bij paaltje A55 volg je de rode route naar rechts. Steek de kruising recht over de Boslaan in. Hier staan links bomen.
Zoek bij de 5de boom naar een letter. Hint: Laag. Noteer de letter.
Vervolg de route op de Boslaan. Na de Beukenhoek (Nr.3 rechts) sla je linksaf het onverharde pad in.

Zoek bij slagboom naar een letter. Hint: bordje. Noteer de letter.
Neem het eerste pad naar rechts, volg dit pad, links aanhouden. Bij T-splitsing (met bank) sla je rechts af. Niet langs sloot, maar bos in. Hierna eerste pad naar links. Blijf links aanhouden. Einde bospad bij T-splitsing naar rechts. Bij T- splitsing rechts. Steek de Oldemarktseweg over en ga linksaf het fietspad op.

 • Aan de rechterzijde zie je een bouwbedrijf met een bord in de voortuin. Vraag: Schrijf de 2de en laatste letter van de naam van dit bedrijf op.
 • Vervolg dit fietspad en ga rechts het zandpad in.

Vraag: Welke letter komt het vaakst voor in de straatnaam van dit zandpad? Noteer de letter.

 • Volg dit zandpad tot de T-splitsing, ga linksaf de verharde weg op. Aan de rechterzijde zie je een bankje.
  Zoek bij het bankje naar een letter. Noteer de letter.

Ga voor het ZONE 30 bord rechtsaf het grasveld over. LET OP dit is een “hondenlosloopveld”. In de hoek ga je de wijk in en je volgt deze weg totdat je op een kruispunt komt. Sla hier rechtsaf. Aan de linkerkant zie je Café Gelderingen. Voor de kerk staat een monument.
Vraag: Wat is de laatste letter van de naam van de beeldhouwer? Noteer de letter. Hussel alle gevonden letters en cijfers. Hint: Dit is normaal gesproken altijd in Mei